Mi a különbség a hidegen préselt juice között és aközött, amit otthon készítek centrifugával?

A hidegen préselés során a nyers zöldség és gyümölcs nem érintkezik magas hővel és oxigénnel, így őrizzük meg juice-aink élő tápanyagtartalmát. Ezáltal szerveztünk ép formában jut hozzá a számára szükséges enzimekhez, fitokemikáliákhoz, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, melyek elengedhetetlenek egy egészséges emberi test számára. Illetve mivel ennyi nyers étel fogyasztása komolyabb emésztési folyamatot igényelne, legcélszerűbb folyadék formájában bevinni, ami rögtön bekerülve a véráramban egy hosszan tartó, stabilabb energiát biztosítva számunkra. Míg a centrifugális gépeknél az oxidáció és a hővel érintkezés által megváltozik a juice kémiai szerkezete, színe, enzim tartalma a juice-unk messze kevesebb élő tápanyagot tartalmaz a szervezetünk számára, mint azt mi hisszük.  A Certified Laboratories amerikai kutatóvállalat vizsgálata szerint a hidegen préselt sárgarépa A-vitamin tartalma 17%-al magasabb és itt még nem említettük a többi vitamin forrást. (forrás: https://3uv7fp3gs8j31lglkd37386l- wpengine.netdna-ssl.com/wp- content/uploads/2016/05/Cold-pressed- vs- centrifuge-shelf- life-test.pdf ) Éltető erejű juice-unkat 72 órán belül javasoljuk elfogyasztani hogy a lehető legtöbb energiát nyerhesse belőle szervezetünk.

Vissza
Üres kosár!
Rendben