Mi a különbség a hidegen préselt juice között és aközött, amit otthon készítek centrifugával?
A hidegen préselés során a nyers zöldség és gyümölcs nem érintkezik magas hővel és oxigénnel, így őrizzük meg juice-aink élő tápanyagtartalmát. Ezáltal szervezetünk ép formában jut hozzá a számára szükséges enzimekhez, fitokemikáliákhoz, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, melyek elengedhetetlenek egy egészséges emberi test számára. Illetve mivel ennyi nyers étel fogyasztása komolyabb emésztési folyamatot igényelne, legcélszerűbb folyadék formájában bevinni, amely rögtön bekerülve a véráramba egy hosszantartó, stabilabb energiát biztosít számunkra. Mivel a centrifugális gépeknél az oxidáció és a hővel érintkezés által megváltozik a juice kémiai szerkezete, színe, enzimtartalma, végül a juice-unk messze kevesebb élő tápanyagot tartalmaz a szervezetünk számára, mint azt hisszük. A Certified Laboratories amerikai kutatóvállalat vizsgálata szerint a hidegen préselt sárgarépa A-vitamin tartalma 17%-kal magasabb, és itt még nem említettük a többi vitaminforrást (forrás: https://3uv7fp3gs8j31lglkd37386l- wpengine.netdna-ssl.com/wp- content/uploads/2016/05/Cold-pressed- vs- centrifuge-shelf- life-test.pdf ). Éltető erejű juice-unkat 72 órán belül javasoljuk elfogyasztani, hogy a lehető legtöbb energiát nyerhesse belőle szervezeted.
Vissza